Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ερωτεύτηκα......και χασομέρησα.....

- Μαμά ερωτεύτηκα....
- Ποιόν ΠΑΛΙ παιδί μου;;  (κλασσική ατάκα της μανούλας μόλις ακούει οτι ερωτεύτηκα...)
- Τον υπουργό πολιτισμού!! Τελείωσε είναι ο άντρας της ζωής μου, παντρεμένος ξεπαντρεμένος δεν με νοιάζει ΑΪ ΛΟΒ ΧΙΜ ΝΤΕΣΠΡΕΤΛΥ!!!
Τι είναι αυτό το καινούργιο υπουργό πολιτισμού Mio Dio;; Τι γοητευτικό μυστηριώδες γεννειοφόρο αγόρι ήταν αυτό;; Γυρίζω κι εγώ σπίτι από τη δουλειά, πετυχαίνω ειδήσεις alter, κάτσε λίγο λέω να δω να ενημερωθώ...ρεπορτάζ : οι νέοι υπουργοί αναλαμβάνουν τα υπουργεία τους... βαριέμαι απίστευτα όμως..... κι όπως πάω να πιάσω το τηλεμοτόρι να βρω κάτι πιο ενδιαφέρον, το μικρό μου πόνυ ας πούμε ή τον μπομπ τον σφουγγαράκι...ΞΑΦΝΙΚΑ ένα φως ξεπροβάλλει από την οθόνη.... τρέχω γρήγορα βάζω γυαλιά ηλίου να μην τυφλωθώ (τόσα γίνονται κάθε μέρα)...παίρνω κι ένα καπέλο στα πρόχειρα και στρώνομαι μπροστα στην τηλεόραση...τι είναι άραγε αυτό το εκτυφλωτικό φως ;; Δεν είναι έκλειψη...δεν είναι κομήτης...είναι  Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!!!!!!!!!!

Oh my God!!! αναφωνώ και πέφτω από την καρέκλα, βγάζω γυαλιά, καπέλα, πίνω κι ένα σφηνάκι βότκα να συνέλθω από τη σύγχηση καθώς δυναμώνω την ένταση για να δω τι θα πει..." Ο νέος υπουργός πολιτισμού ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του. Έφτασε στο υπουργείο στις 8:15 το πρωί (πρωινός - πρωινός) κι αφού χαιρέτησε δια χειραψίας οοοοόλους τους εργαζόμενους του υπουργείου ανέβηκε στο γραφείο του (μέχρι εδώ το ρεπορτάζ μια χαρά...λίγα λόγια και περιγραφικά ...έχω ενθουσιαστεί)"  ακολουθούν βεβαιώς βεβαιώς δηλώσεις των χαιρετημένων υπό του υπουργού εργαζομένων (3 γυναίκες ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ 3 γυναίκες )...οι κυρίες ενθουσιασμένες λένε τι καλός που είναι...τι ευγενικός....ο καλύτερος που έχει περάσει (τον κρίνουν άραγε από το έργο του ; ; ποιό έργο χριστιανή  μου..πρώτη μέρα ο δόλιος στο υπουργείο!!)...σε ελεύθερη μετάφραση : Τι γκόμενος Θεούλη μου είναι αυτός!! Επιτέλους!! Είχαμε πήξει στους χοντρούς και στους φαλακρούς!! - Ξέρει τι κάνει ο Γιωργακης, σου λέει κάτσε να βάλω το θεό το δίμετρο, να δεις πως θα τρέχουνε όλες πέρα δώθε, υπερωρίες απλήρωτες θα δουλέύουνε και θα λένε και Merci!!
To ρεπορτάζ συνεχίζει... " Ο νέος υπουργός πολιτισμού έφτασε στην οδό Μπουμπουλίνας όχι με το υπουργικό αυτοκίνητο αλλά με το προσωπικό του αμάξι....(να τα μας σκέφτομαι αρχίζουν οι επιρροές από ειδήσεις Star πρώτο στα νεανικά κοινά.. πάει για φούντο το ρεπορτάζ)...βέβαια μη θέλοντας να τραβήξει τα βλέματα στο δρόμο είχε την κουκούλα κλειστή (ασημί mini cooper με κουκούλα ο υπουργός)  - οτι θα έβγαινε τώρα ο Γερουλάνος-boy στο δρόμο με την κουκούλα ξεσκέπαστη και στις 8 η ώρα το πρωι, που ο Αθηναίος πήζει στην κίνηση και εύχεται να είχε μείνει στο χωριό του να μαζεύει ραδίκια, θα αναγνώριζε τον υπουργό - που μεταξύ μας εγώ ούτε που τον είχα ξαναματαδεί - και θα έκανε τον κακό χαμό - έλα από δω υπουργέ μου, δώσε ένα αυτόγραφο, έλα να βγούμε μια φωτογραφία και άλλα τέτοια...ούτε ο Ρουβάς πια....(πάει για γείωση το ρεπορτάζ)....συνεχίζει ο δημοσιογράφος με σύντομο βιογραφικό του υπουργού (αναρωτιέμαι : βρε λες να το σώσει;;;) ...." Ο κύριος Γερουλάνος μπλα μπλα μπλα Harvard μπλα μπλα μπλα master μπλα μλπα μπλα... και σαν δεξί χέρι του Γιώργου Παπανδρέου τα τελευταία χρόνια (τόσα δεξιά χέρια πια αυτός ο George ούτε η λερναία ύδρα νεοδημοκράτισσα να ήταν...) έχει υιοθετήσει και τις συνήθειές του"...Παναγία μου  - σκέφτομαι - τι θ'ακούσω;;;;; μόνο μην πει οτι προσπαθεί κι αυτός να φτιάξει την αλυσίδα του ποδηλάτου εν κινήσει όπως ο Γιωργάκης γιατί δεν θα τ' αντέξω...βουτάω το evian να ψεκαστώ να μου φύγει ο ντουβρουτζάς...συνεχίζει ο ρεπόρτερ αμείλικτος..." ανέβηκε λοιπόν στο γραφείο του στον πέμπτο όροφο με τα πόδια!! (και υπογραμισμένο και σε τίτλο)" ...Αυτό ήταν...πάει η χαρά...πάει η όρεξη να δω το ρεπορτάζ κι εκεί που πάω να πατήσω το σωτηρίο κόκκινο κουμπάκι να την κλείσω τη ρημάδα να πάω να κάνω μια μάσκα, μια κούρα ομορφιάς βρε παιδί μου...να σου και το τελειωτικό χτύπημα...όχι που δεν θα το πλήρωνα που δεν την έκλεισα.....
Δήλωση υπαλλήλου του υπουργείου : Γύρω στα 45, γύρω στα 120 κιλά και γενικά "γύρω" , χαρακτηριστικός  greek cool τύπος δηλώνει " είναι ο καλύτερος και ο πιο ευγενικός να' ούμε απ όσους έχουν περάσει..να δούμε και τι θα κάνει να' ούμε".... Συγλονιστική δήλωση, μεστή, με περιεχόμενο!! Και το όνομα του δηλώντος????? ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΟΜΕΡΗΣ με φαρδιά πλατιά γράμματα!!!!!!!!!!!!!

Αγαπητέ ρεπόρτερ του Αlter, κάνεις που κάνεις το ρεπορτάζ, το έχεις που το έχεις συνδέσει με Τόκιο με όλες τις άχρηστες πληροφορίες...το κλείνεις με έναν υπάλληλο αλά Al Bundy που τον λένε Νίκο Χασομέρη????????ΧΑΣΟΜΕΡΗ????????και δουλεύει σε υπουργείο??? αν αυτό δεν είναι τραγική ειρωνεία τότε τι είναι???όχι θέλω να μάθω!! κλείστο το ρημάδι με μια φωτογραφία του υπουργού-παύλα-γκόμενου-παύλα-ζορίστικα που έβαλα κοστούμι σήμερα αγοριού, να κοιμηθούμε κι εμείς ήσυχες.....

Εν κατακλείδι το ενδιαφέρον το δικό μου και του υπόλοιπου fun club του καινούργιου υπουργού μπορεί να συνοψιστεί στο παρακάτω γράφημα......H πτώση ξεκίνησε όταν ανέβηκε στον πέμπτο με τα πόδια.......



Συμπέρασμα: Οι μόνοι που κάνουν τελικά βαθείς στοχασμούς σ αυτή τη χώρα είναι οι ρεπόρτερς, ο Νίκος Χασομέρης και τα πιάτα σούπας....(κλέμμενο και κατάλληλα διαμορφωμένο για την περίσταση).

1 σχόλιο: